2019-08-13
琴曰去咗試食位於灣仔嘅諾富特世紀酒店自助晚餐! 食物種類方面,我試左生蠔、靑口、螺肉、三文魚刺身、帶子甜蝦刺身、豬肝糕、三文魚刺身、阿拉斯加蟹腳、芝士白汁燒帶子、雞胸肉、燒牛肉、燒大蝦、咖喱雞肉牛肉、茄汁焗魚柳等等。個人不嬲鍾意食即開生蠔,尤其鍾意食即開生蠔,生蠔肉加上淡淡的檸檬汁,一淡食落去之後鮮味係口中化開,簡直係一流享受!自助餐提供嘅即開生蠔並唔算大隻,中等size,但係味道都算唔錯,食落去味道都係新鮮ge。另一款個人幾喜歡嘅食物係即切燒牛肉,燒牛肉雖然食落去有少少老,但係勝在有肥有瘦,而且牛肉味好濃郁,所以我都幾鍾意食~甜品方面,個人覺得用係甜品上嘅芒果好甜好好食,例如芒果布甸等,建議大家試多啲😂😂刺身、蟹腳、冷盤等就會有少少失望,感覺味道會比較普通。
刺身、蟹腳、冷盤等就會有少少失望,感覺味道會比較普通。