2023-10-14
圍方開左咁耐都未黎過,適逢特別日子就來試下手搖海鮮。係Openrice訂檯冇幾耐就收到餐廳電話confirm,當晚客人不多,餐廳尚算寬敞,坐得都幾舒服。餐廳主打手搖海鮮,叫左個Captain’s Bite,留返d quota試其他野,揀左Tomato peppercorn sauce,諗住辣辣地開胃d,不過d辣真係好重手,差不多蓋過晒番茄味,椒麻太勁,愈食愈辣over搶晒海鮮既味道,至於海鮮就冇咩驚喜,由於太辣已經食唔出鮮唔鮮味。我地慣左一定要食菜,所以叫左classic caesar salad,一上檯就見到d菜色水麻麻,接近黃色⋯芝士偏少,煙肉又冇乜⋯真係唔識講另外叫左一串牛肉串,一般水準,牛肉唔算腍,串燒黎講,醬汁唔算突出。另外叫左半打生蠔同一個ham & cheese platter,生蠔都幾鮮甜,cheese 有一半係羊奶芝士,怕酥味既話就比較難入口,另一半cream cheese同火腿都係正常水準,不過最後呢兩個dish其實都係返貨,如果連呢兩個dish都唔ok既話真係搞唔掂⋯