2023-02-05
火鳳凰|𝕄𝕠𝕟𝕘 𝕂𝕠𝕜 𝔼𝕒𝕤𝕥明明天文台寫16至20度,但仲係沾寒沾凍,襯同男友係勝利道睇完狗仔,即刻打返個邊爐暖暖身先🫕1️⃣ 手切Prime頂級牛小排(大)牛味好濃!切嘅厚薄度剛剛好,淥到剛剛熟,雖然比肥牛厚,唔係一咬就散,但都好腍。「大size」超大份,$368一碟超值!2️⃣ 紐西蘭羊肉卷$98一樣大大碟,帶少少騷味,嫩3️⃣ 蟶子皇$68一隻,淥1分鐘,好鮮甜4️⃣ 手打四寶丸(一份)有墨魚丸、蝦丸、牛肉丸同豬肉丸,好彈牙,但味道上相對失色,肉味淡5️⃣ 紅紅火火(魔鬼辣安格斯牛丸)🌶️🌶️🌶️我叫佢做矛盾牛丸!一咬落去好惹味,但嗰種麻辣係食完後先慢慢係舌尖蔓延至成條脷,好辣呀!但又好想食多粒!叫杯橙汁,食埋佢😂6️⃣菠菜苗7️⃣鮮萵苣件萵苣脆,菠菜甜8️⃣ 港式鴛鶯鍋(家鄉香芋沙嗲鍋+皮蛋馬蹄芫荽鍋)港式風味,沙嗲鍋加左粉芋,打完邊爐後入晒味,一濃一淡,ℙ𝕖𝕣𝕗𝕖𝕔𝕥 𝕄𝕒𝕥𝕔𝕙👫🏻9️⃣白飯總括黎講,除左四寶丸有少少失望,其他火鍋配料嘅質素甚高,份量好足,2個人7個配料,食到攬住個大肚腩走。而且,座位寬敞闊絡,喺卡位度2個人慢慢烚吓烚吓,夠晒舒服寫意📍地址:何文田太平道6號太平居地下1號舖💰人均消費:$500
1️⃣ 手切Prime頂級牛小排(大)
2️⃣ 紐西蘭羊肉卷
$98一樣大大碟,帶少少騷味,嫩
3️⃣ 蟶子皇
$68一隻,淥1分鐘,好鮮甜
4️⃣ 手打四寶丸(一份)
5️⃣ 紅紅火火(魔鬼辣安格斯牛丸)🌶️🌶️🌶️
6️⃣菠菜苗
7️⃣鮮萵苣件
萵苣脆,菠菜甜
8️⃣ 港式鴛鶯鍋(家鄉香芋沙嗲鍋+皮蛋馬蹄芫荽鍋)
9️⃣白飯
📍地址:何文田太平道6號太平居地下1號舖