2020-03-21 526 瀏覽
呢個係我近期食到性價比較高嘅魚生飯🍱我係上環路過時見到,咁就比佢吸引佐入去🥱款式好多,每款都係HKD68又可以自已搭配,價錢就會高D🙃一碗三文魚帆立貝HKD68一碗海鰻吞拿魚蓉丼HKD68三文魚帆立丼,有三塊三文魚,帆立貝有四塊,好鮮甜又肥美😋食三文魚鐘意呢種油脂分怖好均勻既,感覺食落去三文魚特別香滑,又唔會太滯,加上肥厚嘅肉質令到個口感好好,好滋味☺️而每粒的帆立貝都好飽滿,扎實的口感非常鮮甜😌再加埋d 醋飯好正,一碗丼飯分量其實相對平時食開細碗佐d,不過咁嘅質量真係幾抵食🤓另一個碗係碗海鰻吞拿魚蓉丼,海鰻肉質比較綿軟又無甘多油脂,但都好香口,特別加上呢d宛如一粒粒珍珠嘅酷飯,令人食完又想食,反而個吞拿魚蓉,我自已就一般,對呢d種口感麻麻🥱不過都係好新鮮嘅,整體來講呢間值得一食🍣🍤
呢個係我近期食到性價比較高嘅魚生飯🍱

一碗三文魚帆立貝HKD68