2021-12-23
講真香港真係好似好少有馬來西亞餐廳,難得今日經過呢頭見到有馬拉嘢即刻走入去食之前去新加坡同馬來西亞飲過嘅肉骨茶都念念不忘,嚟到一定要叫返碗先啦。叫咗個細滲$78,肉骨茶可以免費添飲(同新加坡馬拉一樣)菜單寫住肉骨茶用多種中藥材料熬製,有當歸、甘草、桂皮、玉竹等等,入口甘香唔苦👍🏻 小食嗌咗椰香鮮油咖央多士,椰醬咖央味香濃 多士脆口好食😋 檳城白魚蛋有八粒,有咖喱汁喺面 魚蛋似係炸過嚟唔錯。嗌咗個馬拉沙嗲串燒 可以自己揀唔同肉類 主菜有嗌咗青辣椒炒沙巴蜆 蜆好大隻炒得好香好惹味。我哋仲叫咗個湯金邊粉 有雞絲同蝦,啲湯熱辣辣好鮮甜👍🏻👍🏻🥰 嘢飲方面朋友嗌咗美祿恐龍,勁多美祿粉喺杯嘢飲上面,朋友們都飲到比啲粉濁親🤣🤣 夠足料 成間舖頭嘅裝修環境都好乾淨企理,啲碗碟都好靚呀