2022-07-21 615 瀏覽
突發朋友叫去沙田就行吓囉,反正很久沒有去行完街有點累,看看那家食店吸引,就入去開心食吓。 朋友想食日本嘢,因為佢係日本控,疫情令佢去唔到,就食日本嘢補吓思鄉病。 剛好取票後,有一群人到,嘻嘻,早了點點就唔駛等咁耐。 看看網上食評,話年糕薄餅好食,咁我們就叫一個,以走地雞相配,有肉,有咬口的糯米好軟糯,朋友話激賞,我信佢,話晒日本控,當然我也喜愛此口感。 再來一美人農場沙律(因為配甘酒,好想試)因為想像不到味道,更要點賞。當沙律放在桌上時,真心欣賞好美麗,亦估唔到份量也不少,令人食指大動,甘酒沒有酒味,卻有酒香帶出甘甜,重視健康的你必選。 朋友話要一個牛肉時雨煮框飯,因為又係未試過,呵呵呵,好呀。BTW真的好細份,大食朋友就唔好選啦。但進深了解後,原來材料係糯米飯,大食朋友,都係輕嚐就好,怕胃部加重負荷。 三文魚牛油果美人卷:當送上來時,噢!我曾教人製過相類食品,那時用叉燒青瓜,紅蘿蔔做……所以此卷也是一定好食,又清新又健康。 愛試新嘢的朋友,可以嚟試下。
突發朋友叫去沙田
就行吓囉,反正很久沒有去
行完街有點累,看看那家食店吸引,就入去開心食吓。

剛好取票後,有一群人到,嘻嘻,早了點點就唔駛等咁耐。

愛試新嘢的朋友,可以嚟試下。