2019-12-30
同閨密去完韓國之後,一直都對韓燒都念念不忘於是返到香港唔夠一個月,我地就相約一齊係香港食返次韓燒,閨密揀左而家勁hit既OPPA KOREARESTAURANT!同時可以滿足我哋對韓燒同OPPA既思念 XD我地3個都好準時,由於book左枱既關係,一去到就已經有位,提提大家,要齊人先可以入場喔~坐低之後就有工作人員幫助set枱,倒kimchi蛋,KIMCHI蛋無限量供應,酸酸辣辣甜甜,yummy!有四種唔同醬汁~韓式豆瓣醬,鹽油,甜醬油,蒜頭,仲有生菜無限量供應(唔記得左影相)韓燒一定要食牛,我地叫左US ANGUS RIBEYE,睇下塊扒幾靚仔,油脂分佈平均,我地煮到medium,入後好香油味,亦都好香牛味,好軟熟食肉時又食下海鮮,叫左個OPPA 4太子,大大隻,好鮮甜,非常之新鮮,旁邊係303雞肉,都好好味呀泡菜餅,大愛,因為佢除左有粒粒KIMCHI係入面之外,佢係有一定既厚度,仲要係煙煙unun的!有小小似麻薯咁,有驚喜~我地三個都話,一定會返黎搵OPPA~
medium,入後好香油味,亦都好香牛味,好軟熟
味呀
有小小似麻薯咁,有驚喜~
我地三個都話,一定會返黎搵OPPA~