2020-07-09 68 瀏覽
由於疫情嘅原因,真係冇得出去外國旅行,特別係我最鍾意去韓國呢度食嘢同埋睇寒星,於是今日就特登叫男朋友出嚟同我去食呢一間起燒肉,呢間燒肉真係非常之出名,原因係佢嘅好似有一間老牌少肉嘅質素咁差,全部都係新鮮靚牛,非常知足了!呢度嘅環境好舒服,好似去咗韓國燒肉店咁樣,真係好友韓國嘅feel呀!由於真係疫情嘅原因都唔算太過多人,不過之後食開嘅時候就發現越來越多人,多到發覺冷氣都唔係太過夠, 但感覺非常之熱鬧!首先我哋就叫咗有牛魔王之稱一碟護心臟牛,牛味非常之長,食落去煙煙銀銀,亦感覺到廚師選食材嘅嚴格忘記左一樣野就係佢哋嘅泡菜係可以無限添,我當然係最喜歡食泡菜嘅吃貨之人啦,所以我都前後叫咗十幾次侍應幫我refill之後飲咗一碗泡菜湯,豆腐味非常之好,可惜泡菜冇諗過真係咁辣嘅,我都係飲咗幾啖就俾咗我男朋友啦!之後再叫埋個牛卷,佢嘅肉質非常之多,吼落去非常之好味,加上路邊還有兩種蛋卷,識落非常之過癮!我哋兩口子食咗大概$200左右,真係非常之滿足呀!