餐廳: BRICK LANE (中信大廈)
資訊:

2016-04-05 2439 瀏覽
因為工作喺金鐘灣仔區, 要同好朋友慶祝生日都需要揀個可以泊得車, 夠靜傾到計, 坐得舒服, 又要好食既地方其實好難搵, 多得有人就我肯過黎同我食飯, 所以遠少少都行過黎!餐廰提供set lunch, 以魚雞牛為主, 亦有pasta / rissoto 的選擇, 套餐包括一個小沙律, 一碗湯, 主菜同一杯餐茶, 我同朋友今次都選擇左魚, 以三文魚扒配青豆蓉及焗蛋批, 旁邊有香草白汁, 配搭岩岩好, 因為三文魚扒本身比較膩, 青豆蓉同蛋批剛好可以平衡返,而三文魚扒煎得岩岩好,又唔算太油! 小蕃茄配菜好好味, 整份餐有紅黃燈綠夠色彩。不過湯係羅宋湯, 我自己鍾意食菜, 所以都叫合心意既, 不過羅宋湯感覺似乎又太普通, 所以希望餐廰會有更多變化同選擇。而沙律都係新鮮爽口,特別在有幾片青蘋果,亦有粟米同少少沙律醬,雖然份量較少,但食落感覺清新,我個人比較鍾意呢個!Red velvet cake 其實唔係個個地方都有得食, 佢地整幾好又唔太甜, topping 既deco 有朵小小dried rose, 好可愛 其實BRICKLANE唔係新開, 又唔係第一次食, 寫下食評係想讚下食物同服務!~朋友

朋友早到,因為我都無乜點plan, 無預計又無機會去決定要慶祝之下, 入門口前同店長(我估係)㨂左件red velvet cake, 同佢交帶左聲我想整happy birthday比朋友,佢好快就話無問題,會幫我安排。雖然中間都有少少出錯,但都覺得好開心佢地幫我安排到蠟燭同名,佢地 nice,好感激。

其實食物質素一直都好好,而且地方夠靜又可以傾到計,我覺得行遠少少都值既。
Red Velvet Cake (with Dried Rose Deco)
加左牌同名的臨時生日蛋糕  :)
Set Lunch的三文魚扒
Lunch set  soup  and  salad
2016-03-14
慶祝紀念
生日
加左牌同名的臨時生日蛋糕  :)
Set Lunch的三文魚扒