2018-01-24 273 瀏覽
都有段時間冇去飲茶喇,有啲掛住中式點心,朋友介紹下黎左呢間餐廳。呢度既點心多數係三件上,岩哂三人行。裝修格局算中高級,環境舒服唔會逼,放既多數係方枱,唔係傳統個隻圓枱。坐低揀飲咩茶,揀左紅棗,幾好飲,真係放左算大粒既紅棗,加既係茶包唔係茶葉。叫左幾款小份既小菜,有醉雞、茄子同皮蛋豆腐,每樣都唔錯。醉雞肉質幾好但略嫌酒味唔夠濃。茄子甜道夠唔會過稔冇咩油,good。皮蛋豆腐味道都夾,原本覺得皮蛋碎得濟,但食落變左唔會太搶豆腐味,留番啲清新感。吉川奶子咁其實姐係綠茶味奶皇包,夠熱做到流心就好食。佢流心,所以佢好食。透明波波黎喇,其實係蝦餃,但係有金箔唔透明,所以個名有待改善。但講番味道佢係皮薄餡靚,係好食既。最後係龍皇泡飯,幾好食,魚肉唔係粉既,做到泡飯唔係湯飯,姐係飯質餸料偏爽口脆身,配埋個湯口感同味道都幾好,個湯係甜既唔會覺鹹。不過份糧唔係好多,係平時茶樓炒飯個啲一半左右。整體計係幾好,唔介意食lunch過百可試!(價錢唔太記得請見諒)

叫左幾款小份既小菜,有醉雞、茄子同皮蛋豆腐,每樣都唔錯。

醉雞、皮蛋千頁豆腐、茄子

吉川奶子咁其實姐係綠茶味奶皇包,夠熱做到流心就好食。
吉川奶子(綠茶味)

佢流心,所以佢好食。
吉川了

嘔奶了

透明波波(有金箔既蝦餃)

龍皇泡飯

整體計係幾好,唔介意食lunch過百可試!

(價錢唔太記得請見諒)
2018-01-24
醉雞、皮蛋千頁豆腐、茄子
吉川了
嘔奶了
透明波波(有金箔既蝦餃)
龍皇泡飯