2019-06-21
朋友吹雞,要找個伴吹吹水,okay,我地就找到吉列牛忌廉烏冬專門店。聽個餐廳名就知應該要點吉列牛同忌廉烏冬啦,剛好餐廳有二人set就可以滿足到要求,而且我地仲貪心,再點多個香辣忌廉雞肉炒麵(註:我朋友本身超大食)二人餐包括吉列牛肉定食及忌廉牛肉烏冬。吉列牛肉定食:牛肉包著吉列脆皮,但還未完全熟透,用石鍋自己再烤熟一點,牛肉稍稍轉色,便可以食了,吉列豬扒食得多,吉列牛肉一樣好味,外少少脆內暖,牛肉入口鬆化,味道可以再加wasabi, 或醬汁。定食仲有小食,有飯素的飯,沙律。忌廉牛肉烏冬咖哩烏冬加忌廉,好新穎的食法,忌廉幼滑,中和了咖哩的辣,但又另咖哩更香口,烏冬彈牙,好好味,我朋友足足食左3/4碗,才留少少給我。香辣忌廉雞肉炒麵忌廉程淺黃色,炒麵都算幾辣,無咖哩烏冬咁易入口,但勝在惹味可口。好滿意呢餐晚飯,嚐試新菜式之餘,埋單3百幾蚊,不錯不錯。
二人餐包括吉列牛肉定食及忌廉牛肉烏冬。
吉列牛肉定食:
忌廉牛肉烏冬
香辣忌廉雞肉炒麵
好滿意呢餐晚飯,嚐試新菜式之餘,埋單3百幾蚊,不錯不錯。