2019-04-18 1487 瀏覽
去咗中環shopping,行完條石板街去到擺花街見到地庫有一間幾特別嘅法國餐廳🍴所以就入咗去幫襯啦😄我哋叫咗一個湯、兩個主菜、一個甜品、兩杯嘢飲呀。今次真係飽到傻咗😝😝1⃣湯🥣rustic funghi $70🥰叫咗一個好大碗嘅蘑菇湯飲,兩個人share飲係啱啱好嘅。想講呢個蘑菇湯真係超好飲,因為好creamy,好重蘑菇味,飲落口之後啲蘑菇味仲喺個味蕾徘徊着,正呀!very like it.😍😍2⃣sharing borad $198就咁睇個Menu呢一個小食拼盤好豐富喎!有parma ham、煙三文魚、薯條🍟parmesan chesse⋯⋯我最鍾意食個煙三文魚,整得好味!而薯條就係新鮮炸起,好厚身。佢仲有兩隻張醬我點,個人比較喜歡點番茄醬,薯條同番茄醬係最佳組合!🤗3️⃣Risotto ai funghi $128其實呢個意大利飯都係蘑菇醬汁,佢個醬同蘑菇湯嘅呢度基本上係一樣,但係個汁比蘑菇湯冇咁杰。但鍾意蘑菇湯嘅人,一定會好鍾意食一個意大利飯,啲飯好好咬口,成個飯整體來講相當唔錯。4️⃣甜品 banna flamebee $78叫左個crepe, 香蕉🍌可麗餅,呢個可麗餅同平時出邊食嘅唔同,

1⃣湯🥣rustic funghi $70🥰

2⃣sharing borad $198

3️⃣Risotto ai funghi $128

4️⃣甜品 banna flamebee $78
叫左個crepe, 香蕉🍌可麗餅,呢個可麗餅同平時出邊食嘅唔同,佢多咗一樣花神,佢會着火㗎🤣呢個甜品好有型😼😼
我都想講佢哋嘅香蕉有好多,好鍾意😍店員倒咗一鶴着火嘅冧酒落去,所以可麗餅有幾重嘅酒味,連埋雪糕一齊食就balance番😊

5️⃣Strawberry shortcake $50
廚師先係個杯加左d士多啤梨果醬,再加入用新鮮士多啤梨打成嘅果汁,仲要加埋勁厚嘅奶油😍😍士多啤梨味十足得來,亦都好creamy,甜度適中。另外佢俾左粒好甜嘅士多啤梨做裝飾😝😝

6⃣nutella milkshake $50
平時都好鍾意榛子醬,見到佢係用平時食開點榛子醬嘅,所以一定要試吓呢杯嘢飲。果然榛子味好濃郁,加埋啲幾滑既cream,飲落真係幾唔錯嘅👍朋友覺得杯飲較甜,但我就覺得榛子醬就係咁甜,呢個甜度我覺得啱啱好,接受到🤭😄

環境和餐牌
2019-04-18