2022-07-20 23 瀏覽
係尖沙咀食完晚飯,點都要食埋甜品先夠完美😝行過見到有間文青甜品店,主打現磨嘅杏仁甜品,甘特別一定要入去試試🥳杏甜品裝潢以湖水綠色做主調,環境好舒服,座位都好闊落,飲用水仲可以係自助區斟。佢地既甜品用料新鮮,夠晒真材實料,仲不定期會推出新產品。除了杏仁甜品外,仲有不同口味既椰皇、爽冰、雙皮奶,多款中式同港式糖水。🌟意大利黑松露芝麻杏仁茶吸吸 $68新推出既杏仁茶吸吸系列有多款口味可以選擇,杏仁每日新鮮現磨,今次我就揀左意大利黑松露。黑松露份量好多,所以一飲落口已經feel到好濃烈的黑松露香味,另外杏仁茶香味亦好突出,吸吸既口感有啲似沙冰,底層仲有煙韌軟糯嘅小丸子,口感豐富! 呢杯杏仁茶,唔單止健康仲好養顏🤩🌟貓山皇榴槤爽冰 $59其實我對榴槤有D抗拒,不過朋友想食就陪下佢啦😆爽冰上面有一大球榴槤肉,好香濃的榴槤味,但今次我又接受到,仲覺得幾好味。爽冰有D似綿綿冰,口感好幼滑,仲加左西米,增加口感🤤🌟椰皇桃膠燉雙皮奶 $67雙皮奶可以揀熱或者凍食,我就揀熱的,雙皮奶奶味特別香濃,燉奶質感幼滑,桃膠份量好多,食完雙皮奶仲可以挖埋椰皇D肉食,椰肉都好腍好易挖。呢個絕對係女仕的養顏恩物😍📍杏甜品

🌟意大利黑松露芝麻杏仁茶吸吸 $68

🌟貓山皇榴槤爽冰 $59

🌟椰皇桃膠燉雙皮奶 $67

📍杏甜品 (尖沙咀)
尖沙咀加拿分道40-46號香檳大廈地下6號舖