💛繼續發掘良心小店, 今次去咗旺角同油麻地中間既呢間 Black Coffee, 之前經過都見到好長人龍, 當日我地好好彩😳, 因為排我地前面嘅都唔係2人, 所以就算週末去到, 我地一黎到排左5分鐘都唔洗就入得啦😬✌🏻! Cafe係以黑色為主, 行型格簡潔路線, 天花板仲有好大塊「香港加油」嘅旗布!💪🏻💪🏻🥞身為梳乎厘控, 梗係衝住佢地而黎, 我地點咗招牌嘅"Black Forest Souffle Pancake", 賣相好吸睛, 面頭鋪滿Tiramisu粉, 配有酒釀製過嘅櫻桃🍒+朱古力碎同cream, 夾埋晒一齊食味道好夾之餘又有層次, 唔會太甜, 又唔會過分空氣感, 口感軟綿綿蛋香味重👍🏻👍🏻最鍾意就係配搭埋酒漬櫻桃黎食🍒, 酒味後勁好重, 餘香散發得好好! 不過Pancake份量就有d唔夠喉啦😂🍵黎得coffee shop點可以唔點咖啡, 黎返杯抹茶控想試嘅Green Tea Latte, 飲落有少少抹茶粉未沖散, 對要求高嘅抹茶控黎講可能就唔夠濃味XD☕️我地平時少飲咖啡, 唔中意太苦, 店員推介咗一杯Piccolo Latte, 咖啡味都幾香, 但飲落都係有少少淡味, 可能

Green Tea Latte

☕️我地平時少飲咖啡, 唔中意太苦, 店員推介咗一杯Piccolo Latte, 咖啡味都幾香, 但飲落都係有少少淡味, 可能係我地唔識品嚐啦XD
Piccolo Latte

整體黎講, 2杯我地點嘅咖啡個人口味覺得一般, 如果大家飲過其他口味推介既, 都歡迎話比我地知, 但Souffle Pancake就好有驚喜, 完全值得為咗佢而再去, cafe仲有其他主食同甜品, 環境坐得幾舒服, 值得一試!

2020-11-14
下午茶
Black Forest Souffle Pancake
  • Black Forest Soufflé Pancakes