2017-03-29 1498 瀏覽
由於我們已經有一段時間都無嚟「皇庭匯」旺角店喇,所以我們一家四口今日下午就去咗飲下午茶!喺揀緊想食咩點心嗰陣,見到他們有新款點心推出咗,所以我們就叫咗鴛鴦豬仔包嘅造型賣相非常趣緻可愛,而入面嘅餡料係香甜嘅奶黃,除咗有一對豬仔包之外,仲有一個冬菇包,入面嘅餡料係香甜嘅冬瓜蓉!黑芝麻流沙包嘅包質超香滑軟熟,入面嘅黑芝麻餡料非常流沙,味道極之芳香濃郁,食得出黑芝麻嘅份量真係超級足料,先可以有食完會齒頰留香嘅感覺,真係超正呀!所以係本人嘅必食推介!皇庭匯蝦餃皇嘅餃皮好煙韌薄身,蝦肉相當爽甜彈牙,而且都幾大粒!燒汁魚肉釀茄子嘅茄子好軟滑,頂層嘅魚肉好鮮味彈牙,而燒汁嘅味道亦好惹味,而且唔會過鹹!原盆馬拉糕真係原個上,唔係祇得半個,真係好抵食,而且質感非常香滑鬆軟,味道亦唔會過甜!椰絲甜薄𦉘嘅椰絲同花生碎粒份量真係好足料,多到漏咗出嚟,而薄𦉘嘅質感就非常煙煙韌韌,食落覺得層次感好豐富!總括:諗唔到隔咗一段時間無嚟,今次嚟到食,他們嘅出品質素仍然都係咁好,真係值得讚賞!
喺揀緊想食咩點心嗰陣,見到他們有新款點心推出咗,
所以我們就叫咗鴛鴦豬仔包嘅造型賣相非常趣緻可愛,
而入面嘅餡料係香甜嘅奶黃,
黑芝麻流沙包嘅包質超香滑軟熟,
入面嘅黑芝麻餡料非常流沙,味道極之芳香濃郁,
食得出黑芝麻嘅份量真係超級足料,
先可以有食完會齒頰留香嘅感覺,
真係超正呀!
所以係本人嘅必食推介!

真係值得讚賞!
鴛鴦豬仔包