2021-09-08
上網見到呢間小店有好多好評,今日咁啱經過尖沙咀,加上一向都好鍾意食腸粉,所以就嚟試吓。呢度嘅款式都相當之多,最後選擇左雞蛋肉碎腸同胡麻手撕雞撈石磨粉。全部都係即點即做嘅,返到屋企仲熱辣辣,肉碎腸入面係好似平時我哋食嘅山竹牛肉頭,好多料,加咗豉油同埋辣椒油,食落去別有一番風味,加上份量好多,其實一個人的話點一道菜已經好夠了。胡麻手撕雞撈石磨粉10分出色,石磨粉完全吸收晒胡麻醬,手撕雞嫩滑,配上大量蔥花,成件事係好夾,石磨粉係超級超級滑同埋薄,每一啖食落去都覺得好香,真係食到停唔到口!另外加配黑豆漿,豆漿味道唔算好濃郁,但係有好香嘅豆味,唔會過甜,我估計應該係自家製的。瑞士雞中翼好大隻,好入味,而且雞肉完全唔乾,食落去好Juicy!呢間小店真係好有驚喜,而且性價比好高,下次會想試佢嘅麻辣手撕雞石磨粉,我相信都應該好好食😍😍😍😍