2019-07-21 2187 瀏覽
係香港要食燒肉真的一街都係,韓既有’壯‘陽苑7080喜來稀肉,日既有盛八牛角和三味,到底點解要食胡同?佢吸引我再返去食原因必定係個甲羅燒🦀,其次就係啲service好好既 ‘鮮肉‘’waiters😍今次係第二次來胡同,同上次一樣係一啲都唔旺。可能係星期二既關係,夾埋只係坐左3枱客,係有啲冷清既。不過靜有靜好,冇同胞’遊客‘嘈住確實係加分。三隻餓鬼叫左廿樣野! Crazy!甲羅燒 - 當然係事必要吃!其實係用蟹蓋盛住蟹膏同蟹肉放係網上面燒。燒熱既蟹膏會收乾少少,食起上來會比新鮮既更加香同濃郁,係可以送幾碗白飯🤤(順帶一提胡同係用日本米,所以撈蟹膏係特別配)墨魚香腸 - 又係另一真心推介!中間超多白色既墨魚粒粒,爽口彈牙。燒熟左之後帶返出少少油份, 個墨汁味就更香更出。雖然係有d貴既,但中意食腸既朋友絕對要試!牛舌加䓤薄燒 & 厚切牛舌 - 兩種都好好食!好爽口有肉味仲一d都唔腥。如果要二選一,個人偏好厚切,因為食茖去個感覺真係好滿足好實在!呵呵呵!牛肉assorted platter拼大蝦 - 食材都好新鮮,好食呀!!全程有‘鮮肉’服務員哥哥幫手燒,三隻餓鬼只係負責食,實在太幸福!仲要每

三隻餓鬼叫左廿樣野! Crazy!

仲要每燒一樣就換一次網,等上一批燒物既燶唔會帶落下一樣食材到,真係好窩心☺️