2018-01-23 236 瀏覽
Feel到天氣涼涼地就諗起打邊爐啦,約咗五個朋友去咗位於太子附近一間新開嘅蚊蚊豬火鍋 入到店內發現有兩層的,地方寬敞舒適,裝修帶點中式老房子味道,也坐得非常舒適 。發現枱面上放了六樽唔知乜東東,之後店員介紹話畀我哋知原來呢六真係麻油,來配醬料一起用的 。每人一樽,咁樣食法我都係第一次,好神奇呀!我哋叫咗個鴛鴦湯底,不嬲唔係好食得辣嘅我就想試一試佢嘅麻辣湯底。因為食之前放咗一條魚形嘅牛油落去,咁先至令個湯底更香,好夠辣,好好味咁我哋就叫咗一個大size嘅手切肥牛,肥牛非常新鮮脂肪比例平均,食落去肉嫩可口👍🏻海鮮拼盤裏面有五種不同海鮮,賣相不錯,足夠我哋六位食特別係聖子非常鮮甜 海鮮拼盤包括海蝦,蟶子皇,大蜆 ,生蠔,墨魚片.十下十下好過癮呀!成班朋友咁樣食最開心隻隻蝦都唔細隻,好彈牙仲有叫咗碟我至愛嘅午餐肉,食落去又唔會太鹹,味道啱啱好 我對這個火鍋店的印像不錯 ,食物品質同服務各方面都好好,我下次一定會再嚟

海鮮拼盤裏面有五種不同海鮮,賣相不錯,足夠我哋六位食

特別係聖子非常鮮甜

隻隻蝦都唔細隻,好彈牙

仲有叫咗碟我至愛嘅午餐肉,食落去又唔會太鹹,味道啱啱好