2023-08-29
鍾意食串燒嘅朋友一定會認識「燒烤堂」在短短這一兩年已經開咗好幾間分店,串燒種類繁多,而且抵食,高質有保證,之前住喺港島區嗰陣時成日都會幫襯筲箕灣分店,特別掛住佢哋嘅招牌菜「焦糖青蘋果鵝肝多士」、「鹽燒原塊雞皮」和 「雞皮墨魚滑」每次都係必食項目👍🏻今日就和朋友去咗中環嘅分店,裝修滿滿日式串燒店嘅風味,地方好寬敞坐得舒服,仲要點咗勁多嘢食都唔使一仟蚊,而呢個質素真係超級抵食🐓每次必食嘅雞皮完全唔會失望,燒得香脆透薄,就像食一塊充滿雞油香的薯片,另外汁燒鮮肝每次都係必食,入口甘香油潤👍🏻👍🏻▪️汁燒鮮雞肝 $ 28▪️鹽燒原塊雞皮 $ 22▪️麻辣雞軟骨 $ 16▪️鹽燒開邊雞中翼(兩隻) $ 20▪️惹味爽口雞腎 $ 28🐮牛類點咗餐廳必食推介,牛小排油脂滿滿,入口充滿牛香,牛舌腩先爽口後軟腍,美味▪️鹽燒和牛牛小排 $ 48▪️厚切鹽燒牛舌腩 $ 48🐷三款都係我之前冇食過都非常唔錯,麻辣豬大腸燒至外脆內夠腍,口感煙韌又香辣,牛油果同芫荽都係我嘅最愛,所以一定好食🤣▪️麻辣豬大腸 $ 28▪️牛油果豚肉巻 $ 28▪️孜然豚肉莞茜卷 $ 22✨最精彩一定係雞皮墨魚滑兩者融為一體,充滿雞油香和墨魚膠的味道,
▪️汁燒鮮雞肝 $ 28
▪️厚切鹽燒牛舌腩 $ 48
▪️麻辣豬大腸 $ 28
▪️牛油果豚肉巻 $ 28
▪️孜然豚肉莞茜卷 $ 22
✨最精彩一定係雞皮墨魚滑兩者融為一體,充滿雞油香和墨魚膠的味道,非常彈牙,焦糖青蘋果鵝肝多士每次必點,多士厚身香脆,配上香甜嘅焦糖青蘋果,主角當然係厚切燒得外脆內軟既鵝肝,每次都係水準依舊,絕冇失手超級好食👍🏻
▪️雞皮墨魚滑 $ 38
▪️麻辣手釣墨魚鬚 $ 22
▪️蒜蓉燒廣島蠔(兩隻)$ 44
▪️焦糖青蘋果鵝肝多士(兩件) $ 216
🍆茄大大條嘅原條燒茄子,配上蒜蓉香蔥孜然粉,軟腍夠入味,入口Juicy ,甜奶牛油包只是在多士加上煉奶和牛油,但係就係唔知點解佢哋嘅麵包與別不同特別好食,一樣係每次嚟都要食
▪️汁燒煙韌年糕巻 $ 26
▪️明太子燒厚揚豆腐 $ 28
▪️孜然燒蒜蓉茄子 $ 36
▪️甜奶牛油包 $ 18
🥃店舖有清酒、梅酒、啤酒或其他特色飲品供應,這裏的梅酒相當唔錯,梅味清香,酒味清甜,容易入口,配串燒一流😋
▪️梅酒 $ 48
▪️梅酒梳打 $ 48