2022-12-09
食飽飯,點都好似差少少,經過「海記合桃坊甜品」當然要入內嚐嚐。最最最出名的👍🏻,便是那澎湃足料的「合桃糊」,合桃糊上還會加上大量合桃,真係見到都流哂口水!而他們更有甜品組合,真係樣樣都想食!沙沙合桃糊 (熱)他們的合桃糊都是自家磨製,製成味道濃郁的合桃糊,而且更會在碗面上加上粒粒合桃,非常足料。合桃糊質感較稠身,濃郁順滑可口,配上粒粒合桃口感豐富,絕對係真材實料,難怪被稱為必食的港式甜品店。椰皇燉海底椰 🥥用上原個椰皇燉製,他們更加入了大量海底椰、椰肉等…入口更有咬口,椰味清香甜美,滋潤潤喉。桑寄生蓮子紅棗茶 (熱)來到時已聞到桑寄生的香味,入口微微清甜手,配上蓮子、紅棗,更添香甜嘅感覺,真是不錯的飯後甜品!芒果腸粉🥭賣相吸引的腸粉,當中用上椰汁皮卷上厚肉清甜芒果,入口香滑彈牙,鮮甜味美。
而他們更有甜品組合,真係樣樣都想食!
沙沙合桃糊 (熱)
椰皇燉海底椰 🥥
桑寄生蓮子紅棗茶 (熱)
芒果腸粉🥭