2023-06-03
今日嚟到深水埗食川菜,而家餐廳叫做係川大哥😆我見佢有呢個好特別,青藤椒魚鍋~因為市面上見得多幾都係酸菜魚鍋,青藤椒我又真係未聽過未食過,所以今次專誠來試一試!⭐️青藤椒魚鍋餐廳話細份到已經夠兩個人食,賣相非常之吸引,你會見到裏面有超級多青藤椒,而魚方面我就揀咗鯛魚~另外佢都可以選擇減配生魚片,任君選擇!我就叫咗微辣,對於唔係太食得辣嘅人嚟講都幾舒服,但又食到香口嘅味道。我覺得青藤椒嘅慢慢滲出來,會有口感。呢個配搭都幾唔錯,比起平時好似更加清爽!⭐️鴨血 豆腐 花枝丸 雜菜另外呢一個魚鍋仲可以配搭其他火鍋配料~我地叫左鴨血 豆腐 花枝丸 雜菜都幾好食,特別推介佢自家製豆腐,口感好好,打邊爐一流!⭐️燒茄子 燒牛舌除咗之外,呢度嘅燒烤都非常之出名。所以特別叫咗燒茄子同埋牛舌,茄子蒜蓉份量好多啖啖蒜蓉好正!牛舌就燒得啱啱好,口感好煙韌,而串燒我叫嘅辣係中,都真係好辣😂但係幾過癮整體間餐廳嘅嘢食都幾好味,想過口癮都可以嚟試一試!
⭐️青藤椒魚鍋
⭐️鴨血 豆腐 花枝丸 雜菜
⭐️燒茄子 燒牛舌
整體間餐廳嘅嘢食都幾好味,想過口癮都可以嚟試一試!