平日普遍在尖沙咀上班通常午飯都係帶飯或嗌外賣,比較鍾意食嘅外賣其中一間就係big John !今日放工經過樂道終於見到big John 嘅真身!座位數目唔係太多大約有10個左右。雖然佢唔係有好華麗嘅裝修...但我重視嘅係食物嘅質素多過食裝修的店舖一坐低唔使諗就叫咗一個薑蔥炸鯪魚球撈丁套餐而我同事就叫咗一個薄牛扒撈丁大約等了5分鐘好快就上枱喇....首先講講個炸鯪魚球!很大粒而且熱辣辣好香脆唔會有太多麵粉嘅感覺!感覺十分真材實料!薑蔥撈丁面又唔會過淋啱啱好!我懷疑是用薑水煮麵的所以有陣陣薑味!唔會太鹹啱啱好薄牛扒撈丁-牛扒唔會太老,不錯!另外附上一份黑椒汁,同事大讚黑椒汁用來撈麵都是一流的配搭!套餐我們選擇了格仔餅和滷水拼盤滷水拼盤-每樣都有兩三粒份量唔算少而且每樣食材都很入味,尤其是豆卜另外格仔餅係食完所有嘢,佢俾個牌仔我才即叫即整!確保新鮮熱辣!是比較厚身的一款!上面有厚厚的花生醬和牛奶!香脆可口!正呀加上一人一杯凍飲!今餐晚餐係尖沙咀來講60幾蚊簡直冇得挑剔!
一坐低唔使諗就叫咗一個薑蔥炸鯪魚球撈丁套餐
而我同事就叫咗一個薄牛扒撈丁

套餐我們選擇了格仔餅和滷水拼盤

滷水拼盤-每樣都有兩三粒份量唔算少
而且每樣食材都很入味,尤其是豆卜