2021-09-16 161 瀏覽
自從鮮芋仙登陸香港,一路都想食,但每次都被條人龍嚇怕。某日黑雨過後,人人趕返工,終於有機會比我食啦!宜家補返個食評先。. 手工芋圓2號 薏仁地瓜珍珠手工芋圓系列配既係沙冰底同黑糖糖水,唔同號數係代表唔同配料。思前想後最尾揀左薏仁地瓜同珍珠。入面我覺得地瓜最甜最有驚喜最好味,而且唔多台式甜品舖有地瓜選擇。因為配沙冰底既關係,食到最後實在太凍啦。. 招牌仙草沙冰4號 芋頭紅豆珍珠芋圓系列既味道係靠黑糖糖水,而招牌仙草就係靠個一小盒奶油。呢度既仙草本身都好滑好濃味,加左奶油後,除左影相靚左double,仙草既味道都昇華左個double。所以想要多盒奶油,要額外加錢架。另外要讚個芋頭,食落真係好香芋頭味,又夠綿夠淋。下次加錢都會嗌多個芋頭做topping。. 日式Q麻糬有原味同黑糖味,自己鐘意原味多d。一碟有八舊咁多岩曬同朋友share,一齊過下口癮。結論係望住鮮芋仙既menu唔使諗咁多,招牌仙草系列係必叫!IG please follow: my.me.mo_Memo for food. travel. photo一齊交流飲飲食食😋

. 手工芋圓2號 薏仁地瓜珍珠

. 招牌仙草沙冰4號 芋頭紅豆珍珠

. 日式Q麻糬

結論係望住鮮芋仙既menu唔使諗咁多,招牌仙草系列係必叫!

IG please follow: my.me.mo_

Memo for food. travel. photo