足足等左3年,終於有機會再飛了✈已同好友訂好機票下個月飛一轉😝所以約佢出黎食飯,傾埋成個行程😝就大家放工地點,就同佢去呢間食店,先感受下飛既感覺,點解? 🤭 因為整間食店裝潢真係好似機艙,可以打卡影相扼LIKE 👍🏻而且食新派台灣菜,啱晒大家口味🤤望完成本餐牌,價錢相當吸引,好抵食👍🏻每人點幾款,咁就可以食多少少😝招牌牛肉麵😋牛肉麵配刀削麵就最夾🤤麵條煙煙韌韌,碗既側邊都會附上一小嚿辣牛油,侍應姐姐提議我地加入湯底,果然味道更突出🤤更加濃郁,而且牛肉夠厚,肉味非常重😋招牌魯肉飯😋食台灣菜必食之選,肥而不膩既鹵肉😋加上鮮甜濃郁既醬汁,配上香味既米飯,每啖都幾黏口😋肉鬆皮蛋蛋餅😋呢個係我既至愛😋肉鬆+皮蛋亦都係我至愛既食材,長長蛋餅好厚身,鮮甜肉鬆加上香濃皮蛋🤤夠晒煙韌,口感非常豐富😋甜品就揀左鹹蛋黃芋泥球😋 每粒都圓碌碌,賣相好靚😍外層脆口,入面就飽滿芋泥和鹹蛋黃餡料,口感鹹鹹甜甜都幾得意🤤手工鳳梨酥麻糬蛋撻😋呢個極力推介😍😍第一次食就有好難忘,鳳梨酥及港式蛋撻混合版,外皮蛋撻皮好酥化,而蛋撻又加入鳳梨蓉,再加入麻糬夠軟糯,一件就滿足多重口感🤤蜂蜜苦瓜汁😋每次去台灣必會在街頭買一杯來飲,
招牌牛肉麵😋
招牌魯肉飯😋
肉鬆皮蛋蛋餅😋
甜品就揀左鹹蛋黃芋泥球😋
手工鳳梨酥麻糬蛋撻😋
蜂蜜苦瓜汁😋每次去台灣必會在街頭買一杯來飲,呢杯苦苦甜甜有助解膩女
宇治抺茶牛乳😋抹茶味道甘醇濃厚,加入牛乳夠香滑🤤
2022-12-19