2018-01-12
呢幾日凍左好多,最好就係打邊爐啦。收工約左同事打邊爐,同事話穩到呢間,於是一齊去試下。位置唔難穩,係鵝頸橋附近。呢間係半任食火鍋,我地點左花膠螺頭雞鍋,安格斯牛頸脊一份。前菜係拍青瓜,同埋麻辣涼拌木耳。好好味,味道同四川餐廳食噶一樣。花膠螺頭雞鍋好足料,花膠都有五六件,雞仲好多舊添。海鮮是按位上的,今次有鮑魚,生蠔,珍珠蚌,扇貝,海蝦,好豐富。全部都好新鮮,不過有d蜆有少量沙。手工丸類2人份都幾多,最驚喜係有芝士牛丸,好好味。豬肉丸同墨魚丸都唔錯。其他手工雲吞、水餃都唔錯,特別係羊城水餃,好有特色。呢個牛頸脊好好味,有牛味之餘,一d都唔鞋,我同同事都大讚呢個牛頸脊。如果可以再食多一碟就好啦。我唔食魚皮的,但同事話呢個魚皮唔錯,炸得夠脆。響鈴夠大,炸得夠脆,擺入湯度淥幾下即食,正。皇帝菜係我的最愛,呢度噶都唔錯。我地有叫左豬腩片同羊肉片,羊肉片夠曬so,豬腩片有驚喜,無雪味之餘仲有小小豬肉噶甜味。最後每人會附上一份甜品,呢個心太軟一d都唔欺場,唔係好甜,但流心朱古力好滑,好香,食完甜品真係勁滿足。
呢間係半任食火鍋,我地點左花膠螺頭雞鍋,安格斯牛頸脊一份。
花膠螺頭雞鍋好足料,花膠都有五六件,雞仲好多舊添。
我唔食魚皮的,但同事話呢個魚皮唔錯,炸得夠脆。
響鈴夠大,炸得夠脆,擺入湯度淥幾下即食,正。
皇帝菜係我的最愛,呢度噶都唔錯。