2021-08-21
我個data base成日聽人講he she eat既甜品好好味道,但係食dinner既話又o唔ok呢?一於去試下he she eat,鐘意就keep 唔鐘意就delete🤣旺角出晒名又嘈又多人,但係一入門口成個格調唔同晒!😳佈滿文青氣息既工業風格,有別於嘈雜既旺角,簡直就好似係城市中既綠洲一樣!店員有禮貌帶我地上2樓安排座位,見到個牌寫住“sorry, no wifi here! talk to each other”哩句特別有意思,我同男朋友都不自覺地放下手機,一齊享受寧靜旺角既晚餐啦😋 牛油果蟹肉凱撒沙律作為牛油果控既我大滿足!個凱撒沙律啖啖都有牛油果肉,加上蟹肉鮮甜又大條!完全係一道滿分前菜!清甜既沙律菜配上薄片芝士碎,味道一d都唔膩!加上細細粒脆脆多士同埋煙肉碎,配埋凱撒沙律醬好好味!我同男朋友都食到舔舔脷😋yammy必食推薦! 薯餅波波配車打芝士汁,脆煙肉男朋友係薯餅控,但係佢竟然未食過薯餅波波🤣點知佢一食,就成桶食晒😳!我特別鐘意個車打芝士汁,唔太咸又有濃濃既芝士味,我覺得好味過平時點既茄汁配搭! 推薦! 意式蕃茄水牛芝士意粉 - 煎三文魚扒蕃茄意粉個蕃茄味好突出,唔係一
旺角出晒名又嘈又多人,但係一入門口成個格調唔同晒!😳
牛油果蟹肉凱撒沙律
薯餅波波配車打芝士汁,脆煙肉
意式蕃茄水牛芝士意粉 - 煎三文魚扒
蕃茄意粉個蕃茄味好突出,唔係一般茄膏味道,係唔會太酸而且帶甜甜地既蕃茄意粉!如果鐘意茄味濃郁d既,仲可以食埋d車厘茄😋
三文魚扒煎得外脆內軟,另外可以灑上黑椒碎調味!
好好味道!仲有煎香脆口既三文魚皮😋哩個意粉超出晒我地既預期🥰👍推薦!
水果紅茶
我地食到興起叫左杯飲品share飲😋
好多水果仲有我至愛既西柚🤤!
飲之前篤爛晒d水果先,等水果味出多d黎!因為男朋友心急太口乾飲左第一啖冇篤過既紅茶🤣🤣佢話冇乜水果味(梗係啦!都未篤就飲啦🤣🤣)
所以飲之前篤爛晒d西柚 檸檬 青檸 士多啤梨 蘋果 等等水果先🤣咁先飲到水果茶既真味
日本牛乳刨冰 - 芒果西柚
哇哇哇!哩個真係必叫!果然he she eat咁出名係有原因既!
店員拎過黎枱面嗰moment已經震撼眼球啦!成個刨冰包圍住煙霧瀰漫既乾冰,超靚呀!打卡影靚影必食😋!
影完一輪相,終於食刨冰啦!超級軟綿綿🤤口感好滑好凍好好味!每一啖都充滿住芒果汁跌入喉嚨,就算有敏感牙齒都抵受唔住哩種美味🤣
成個刨冰有好多層次,表面層係芒果汁同綿綿冰既軟滑心動口感,食到中層係一個牛奶西柚布甸同綿綿冰既酸酸甜甜初戀感覺,食到底層竟然仲有粒粒餅底脆脆同綿綿冰既幸福happy ending!
味道竟然食得出起承轉合既迪士尼故事,真係哩個刨冰先做得到!
必食推薦!⭐⭐⭐⭐⭐
檸檬忌廉班戟卷
班戟卷皮薄餡靚😋餡料有花生碎同糖撈埋一齊,有d似中式甜品cross over西式料理既感覺!中間既檸檬牛奶雪糕中和忌廉班戟既甜膩味道,中西合璧味道好夾!👍
總結晚餐同甜品都超乎意料之外,特別係個刨冰!真係必食!今次我個data base要keep住he she eat唔delete啦🤣👍