2022-05-20
平時食燒肉都係食牛角,今次就試下筲箕灣既激安燒肉工房🤪佢地筲箕灣同尖沙咀都有分店,不過尖沙咀爆D,怕等位等好耐位既話可以去筲箕灣分店❤️餐廳門外掛住大大個「燒肉」燈籠,好有日本居酒屋feel🤤入到去就唔算好大,大約10檯左右🙌🏻上網見D食評個個都推介佢地個九宮格,一款就全和牛,而我地就食另一款豬牛雞都有既五目九宮格盛合($288)🤪佢入面有安格斯霜降牛、A4和牛上蓋、A4和牛腩、A4後腰脊肉、厚切牛舌腩、壺漬牛肋肉、手切prime牛小排、味噌五花腩同柚子雞肉🙌🏻每樣都有D,可以食多幾款肉😻D牛肉好香油香,牛味都重,咬落去好爽嫩,勁好食😍柚子雞肉燒完都有陣清香,唔會食到好膩🥳雖然九宮格都好好食,但成餐最驚豔既係個和牛黑蒜薄燒😻見到D雪花已經覺得好吸引,食落黑蒜味超重,好中我口味😂整體黎講呢間D肉都好高水準,每人三百幾都已經食到超飽,推介大家去食😍