2025-04-30
呢間泰式餐廳兩間分店都好有水準,銅鑼灣分店更大更闊落,仲望到海景,侍應服務態度又好,會主動幫忙收碟及加水泰式生蝦刺身賣相好靚💕仲配有炸蝦頭,對於唔太食得辣嘅我黎講,傳統泰式海鮮醬汁都幾辣下,生蝦包住蒜食就更滋味和牛.濃汁牛丸船麵轉咗泰國新鮮幼麵,口感十分彈牙,食落滑順細膩,而且吸滿湯汁,每一口都充滿濃郁及香氣。和牛細嫩滑溜,牛丸咬落Q彈,炸豬皮十分香脆,蘿蔔好入味,通菜芽菜都好爽口虎蝦炒金邊粉有2️⃣隻青口➕虎蝦,蝦肉扎實鮮甜,金邊粉口感煙韌入味,食落酸甜開胃椰香芒果黑糯米甜品好精緻,黑糯米配上椰奶,口感軟糯,芒果鮮甜可口,食落香甜而不膩泰式奶綠椰果滑冰雪糕比想像中大杯,仲有一大球香軟嘅雪球,泰式奶綠甜度剛剛好,配有椰果更添口感原味泰茶配自家奶茶雪條好鍾意呢度嘅自家奶茶雪條,口感香滑得黎又有茶香,飲落香滑又解膩
泰式生蝦刺身
和牛.濃汁牛丸船麵