2021-04-14
行過尖沙咀厚福街,見到有間西式fusion素食餐廳,見到入面裝修幾靚,於是入去試吓。睇睇餐牌,佢地都有好多選擇,又主食,甜品同飲品,選擇困難証嘅我,終於選擇咗幾款試試。原個南瓜忌廉大麥飯,個南瓜係日本南瓜,入口非常香軟同好甜,大麥飯係第1次食,覺得比普通飯,更有咬口,有少少煙韌,個忌廉汁都非常出色,d汁沾滿晒喺d飯上面,好creamy,好滑。50/50 蕃茄水牛芝士pizza,佢個批底係傳統果款薄批,烤得好香脆,d芝士都好香口,佢話用純素水牛芝士,我覺得好重芝士味,好食過普通芝士,上面仲有大量蕃茄,呢款pizza食落完全冇罪惡感。菠蘿熱情果沙冰,呢個沙冰飲落好清新,d果味好濃郁,一飲落去菠蘿味好特出,而熱情果味又酸酸甜甜,簡直係消暑之選。泰式奶茶刨冰,佢喺賣相已經相當吸引,成盆盆栽咁,上面黑色果d原來係oreo碎,加上少少練奶,佢d刨冰全部都係泰食奶茶味,d刨冰刨到好似原芯咁一條條好幼細,食落口即溶,好香濃嘅奶茶香味,比港式奶茶濃郁,呢款甜品真係幾特別,必試。