2021-08-18 181 瀏覽
去開D2 Place附近,揀咗有一排冇食過嘅The Salted Pig,食物質素不嬲都唔錯有保證!! Steak Salad $192呢個沙律有齊我鍾意食嘅嘢,牛扒煎得啱啱好有燶邊之餘又唔會過熟,肉質鮮嫩,blue cheese係重口味朋友嘅至愛,仲有洋蔥圈同埋合桃!! Omnipork Nachos $158新豬肉做嘅薄脆好香口,配上芝士同牛油果醬,仲有橄欖同蕃茄仔,口感豐富,啱晒一邊飲野一邊食呢個小食!! Knuckle $308呢個係招牌菜當然要試啦,份量比想像中大好多,已經拆骨切好晒好方便食,外皮金黃酥脆,裏面肉質軟淋入味,隻豬手的確做得幾出色,配菜有酸菜焗薯同焗紅蘿蔔,焗紅蘿蔔好鮮甜有少少驚喜!! Apple Delight $82雲呢拿雪糕好味,見到一粒粒雲呢拿籽喺入面應該係靚嘅雪糕,下面如果係熱辣辣嘅Apple Crumble會更加開心,而家咁樣食落light d冇咁heavy!! Minty Grape $58提子梳打加青檸同蘋果汁,朋友話幾refreshing啱晒夏天!! Mango Pineapple Smoothie $68芒果菠蘿味奶昔酸酸甜甜,呢個配搭點都會

Steak Salad $192

Omnipork Nachos $158

Knuckle $308

Apple Delight $82

Minty Grape $58
Mango Pineapple Smoothie $68
芒果菠蘿味奶昔酸酸甜甜,呢個配搭點都會好飲!!

食完呢餐真係成日唔使再食嘢,好飽呀!!