2020-04-15 671 瀏覽
💃🏽💃🏽【馬來亞春色綠野景緻艷雅】💃🏽💃🏽既然冇得去馬拉,就唯有喺香港食返轉當去咗啦🤣其實平時係隔離食新香園已想試,但搵唔到個𝕖𝕩𝕔𝕦𝕤𝕖去食🤔皆因中伏太多,但見店內裝潢設計好有馬拉風,亦相當多馬拉人去食,咁就試下係咪咁堅👀🔥辣死你嗎(椰漿飯)配娘惹咖喱雞肉🔥$68〰️參巴醬配花生🥜炸魚乾🐟雞蛋🥚撈埋落椰漿飯食,就咁食都可以食哂成碟‼️〰️娘惹咖喱雞肉🍛係香嘅,但味道一般🥡招牌老鼠粉🥡$58〰️老鼠粉即是銀針粉,去馬拉茨廠街勝記必食❤️但呢個相當失望,豉油、豬油渣、肥豬肉、食起來真係驚喜,唔夠惹味,可能下次要食瓦煲版⁉️帶待下次再試🍞咖央多士🍞$27〰️呢個真係冇得輸,好夠椰香,非常足料,加上多士勁勁勁勁脆,必試👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽今次Vienn冇叫馬拉茶,叫咗咖啡☕️但都比一般茶餐廳出色,overall 係老鼠粉、肉骨茶下次再試,如果你覺得食得嘴刁,so sorry 每人口味各不同,請移玉步🐾味道:🌕🌕🌕服務:🌕🌕🌕🌕🌕📍捌哥.捌哥特色馬拉茶啡廳 (深水埗)深水埗汝州街188號地下#肥dodo食記 #肉骨茶 #foodie # hkfoodie #foodporn #老鼠粉 #咖央多士 #娘惹 #娘
💃🏽💃🏽【馬來亞春色綠野景緻艷雅】💃🏽💃🏽

🔥辣死你嗎(椰漿飯)配娘惹咖喱雞肉🔥$68
〰️娘惹咖喱雞肉🍛係香嘅,但味道一般

🥡招牌老鼠粉🥡$58

🍞咖央多士🍞$27

味道:🌕🌕🌕
服務:🌕🌕🌕🌕🌕

📍捌哥.捌哥特色馬拉茶啡廳 (深水埗)
深水埗汝州街188號地下

#肥dodo食記 #肉骨茶 #foodie # hkfoodie #foodporn #老鼠粉 #咖央多士 #娘惹 #娘惹菜 #馬拉 #馬來西亞 #食好西 #咖喱雞 #椰漿飯 #辣死你嗎 #參巴醬