2022-07-10
去咗新都城探完朋友就去醫肚,發現有間餐廳門口放咗一D好得意嘅點心麵包就比佢哋吸引咗埋去睇,每一款都整到好別緻,於是就同另一半提議入去試吓。呢度點餐都係電子形式,好方便可以慢慢睇。而開茶方面呢度多咗一個選擇係玄米茶,第一次喺中式食肆有玄米茶,咖啡因含量較低啱哂晚市嘅時候飲,唔使驚夜晚飲完瞓唔著。點咗六餸一湯,包括- 金箔原隻鮮蝦餃 ($32)- 麻辣灌湯小籠包 ($49)- 松露賽螃蟹 ($98)- 雞絲粉皮 ($58)- 清酒冰鎮鮑魚 ($48@1)- 龍鬚芥蘭 ($88)- 蟲草花花膠燉雞 ($68)清酒冰鎮鮑魚點咗兩隻,雖然有跟埋刀叉,但我呢個懶人就直接咬,估唔到冰鎮鮑魚都可以咁淋,最最最重要嘅係超入味。開頭都覺得點兩隻差不多要成百蚊都有少少想取消唔點,但食過就真係覺得完全值呢個價錢。呢個真係必食!金箔原隻鮮蝦餃大大隻抵食,蝦仲要新鮮彈牙,好味。麻辣灌湯小籠包皮薄汁多,麻辣味適中。雞絲粉皮嘅麻醬好香,粉皮好滑。龍鬚芥蘭係我人生第一次食到咁樣整,一諗到要逐條逐條咁樣𠝹花,真係好花時間。而每條都好爽口,好味!松露賽螃蟹嘅蛋白好滑,份量仲要好多。蟲草花花膠燉雞湯料豐富,清亮不混濁而且味道
呢度點餐都係電子形式,好方便可以慢慢睇。
點咗六餸一湯,包括
- 金箔原隻鮮蝦餃 ($32)
- 麻辣灌湯小籠包 ($49)
- 松露賽螃蟹 ($98)
- 雞絲粉皮 ($58)
- 清酒冰鎮鮑魚 ($48@1)
- 龍鬚芥蘭 ($88)
- 蟲草花花膠燉雞 ($68)
金箔原隻鮮蝦餃大大隻抵食,蝦仲要新鮮彈牙,好味。
麻辣灌湯小籠包皮薄汁多,麻辣味適中。
雞絲粉皮嘅麻醬好香,粉皮好滑。
松露賽螃蟹嘅蛋白好滑,份量仲要好多。
蟲草花花膠燉雞湯料豐富,清亮不混濁而且味道鮮味。