2019-12-08 191 瀏覽
依間cake shop見唔少foodie都介紹過,想試好耐🤤 今次咁啱同事請食散水餅,當然要影張相介紹埋比大家啦!每個蛋糕嘅size係1-2人份量,唔洗下下都要驚食唔哂😚 而且造型💯,特別得嚟唔會浮誇~ 採用左低糖配方,迎合香港人口味。價錢相宜,係平價聖誕蛋糕之選😋-法國玫瑰🌹($54) 睇落滿滿嘅少女味~ 蛋糕中間係忌廉。 聽聞用上日本忌廉,成本較高之餘,食落更順滑。蛋糕裏頭會見到唔少玫瑰花瓣碎,味道天然唔會假🥰 淡淡花香加上raspberry ,清新淡雅。*意式香草奶凍($54) 面層放左個香草奶凍,裏頭會有唔少雲呢拿籽😍 加上藍莓點綴,造型簡約卻不失大雅~*日本白桃($60) 白桃清香多汁,蛋糕鬆軟綿密,回彈效果十分不錯,配埋忌廉唔會過甜。係味道稍微單調左啲🤭*北海道秋三色($60) 三種顏色加埋真係幾有秋意🍂 三色分別係紫薯,粟子同南瓜,味道豐富,以紫薯味最為得出。*北海道南瓜可可($60) 係最近新出嘅款式。外形同樣充滿秋天嘅感覺🍁 南瓜用上日本南瓜,面層係南瓜蓉忌廉,配上朱古力味道意外哋夾。