2020-05-27 55 瀏覽
話說超級中意食雞翼嘅我食完呢餐我開心左幾日💛去美國食過Buffalo Wild Wings之後發現成餐飯剩食雞翼原來可以咁開心同滿足😂所以返香港好努力搵雞翼店今次搵到嘅Wingman仲係良心餐廳就梗係要去支持啦💛💛💛-我睇準放題日子記得星期日, 一, 二 先有得食90分鐘放題🥰不過我睇其他menu, lunch set同樣吸引no worry👌🏻一行二人揀左每人$178嘅餐11隻口味加任食薯條🍟正呀❤️***留意每次落單只可叫3隻味 每隻味有4隻雞翼***-店外係地盤不過細細間嘅餐廳入面好有feel仲有上層 亦有靚靚打卡位-野食方面詳細講下雞翼😋呢間餐廳每隻雞翼都非常肥美 啖啖肉 唔係好瘦好少肉個啲呃人嘅雞翼😚每個味道都係誠意之作 醃料好足好夠味唔係就咁烤完淋啲汁或者粉上去就算食得出真係每款都細心分別醃過有時配埋其他配料俾你更可以令味道昇華-以下分享我個人對唔同味嘅感受先:🍋Lemon pepper: 傳統必叫味道 本身檸檬味已經好足 佢另外再奉上檸檬 再加檸檬汁我覺得更加惹味👏🏻🍢Mongolian BBQ: 猶如譚仔嘅土匪雞翼😚🇹🇭Thai sweet: 係M記充滿泰式辣醬嘅脆香雞翼
話說超級中意食雞翼嘅我食完呢餐我開心左幾日💛

有時配埋其他配料俾你更可以令味道昇華
以下分享我個人對唔同味嘅感受先:
🍢Mongolian BBQ: 猶如譚仔嘅土匪雞翼😚
🇹🇭Thai sweet: 係M記充滿泰式辣醬嘅脆香雞翼😋
🇺🇸Cajun: 係一種香料粉 有少少辣 類似七味粉咁 好值得試下 如果怕太辣可以加少少青檸汁 加左無咁辣而且味道辣得黎少少酸有少少變化幾特別☺️
🥘Hoisin: 我食落覺得好似中餐嘅乳豬醬! 我個人好中意呢款 第一次食呢隻味道嘅雞翼 玩味十足又出奇地夾哈哈💕
🥫Buffalo: 亦係傳統必叫 非常穩陣 雞翼上面好多汁 個汁係有少少辣 係acceptable嘅辣度🤪
☕️Espresso BBQ: 真係有咖啡味 雞翼上有啲咖啡粉 都係第一次食咖啡味雞翼 特別嘅但試完okay啦👍🏻
🧀Cali Style: 芝士粉加葱(?)哈哈又幾好食 芝士味重但又唔係好滯個種🤓
🍯Honey wasabi: 我先就咁食一隻雞翼就係好入味嘅蜜糖雞翼 之後我嘗試加佢提供嘅薑同wasabi上去件雞翼又覺得好有趣 薑同wasabi中和好甜嘅蜜糖 係另一種味道同刺激 好過癮🤤
ps 我好想試嘅ranch當日賣晒 而reaper望落好辣我地兩個唔食得好辣所以無點啦

左至右:
Lemon pepper ; Buffalo ; Mongolian BBQ

左至右:
Espresso BBQ ; Cajun ; Thai sweet

左至右:
Cali style ; Hoisin ; Honey wasabi
最後講埋個薯條🍟
幼身薯條 free flow但一啲都hea