2020-05-15
一到就聞到好香蝦🦐味,但可惜小店人手嚴重不足,office lunch hour入面有位都無人汁。。。-Menu:-留意番如果你係叫香港限定既特濃蝦汁叉燒拌麵或者辛辣味味增蝦湯拉麵,湯底同口味就唔需要剔❌❌招牌蝦湯拉麵🍜$88(已附有叉燒同半隻溏心蛋🥚)-以下四款有得自選,我揀左呢四個選擇。😍-1.湯底:濃厚豚骨🦴-我份人比較重口味,濃厚豚骨既湯底都仲食到好香濃既蝦湯味道,我仲有飲下湯😋所以唔洗怕話會比豚骨蓋過蝦湯味,都唔會話好鹹所以推薦叫呢個🔆-2.口味:味增-味增從來都係我揀拉麵首選。所以一定推薦呢個🤎-3.麵條:粗麵🍜-拉麵一定要叫粗麵,先可以掛到最多既湯同唔怕索哂啲湯汁搞到太淋!軟硬度超級滿意😍-4.配料:有蔥、❣️有麵酥(紅薑天婦羅🍤)❣️-失望居然無荀但勝在已經有玉子半隻🥚!蔥係綠色蔥花碎上😚個人覺得加左整體會更加fresh💚而麵酥就好特別,由於係炸左佢同比較細粒,但食落又無乜味😂😂不過就好快就可以融係湯入面🍜湯底即刻昇華去另一個層次。一定要叫麵酥好獨特😍甜辣小蝦沙津🦐🥗$38-失望難食唔好叫😔!面頭係甜辣炸左既蝦仔🦐🍤配上夾拉麵一流的麵酥,但擺係沙津度就無乜作用。再唧少話蛋黃
Menu:
招牌蝦湯拉麵🍜$88(已附有叉燒同半隻溏心蛋🥚)
以下四款有得自選,我揀左呢四個選擇。😍
1.湯底:濃厚豚骨🦴
2.口味:味增
-味增從來都係我揀拉麵首選。所以一定推薦呢個🤎
3.麵條:粗麵🍜
4.配料:有蔥、❣️有麵酥(紅薑天婦羅🍤
)❣️
甜辣小蝦沙津🦐🥗$38
失望難食唔好叫😔!面頭係甜辣炸左既蝦仔🦐🍤配上夾拉麵一流的麵酥,但擺係沙津度就無乜作用。再唧少話蛋黃醬同感覺似配炸物附送既椰菜絲。。。我同友人都無食哂呢個沙津🥗🤮一黎醬不夠,二黎真係難食,所以不了🥴