2017-07-09 15839 瀏覽
向來大喜屋的質素無可置疑,極尚、殿、樂天大喜屋,真的越食就級數要高,種類品質倍為提升今次就黎住輕量級的大喜屋食先,免得食得太嘴刁 就一去不返了!!有個長腳蟹剪刀,就說明了食家要動動手才有得食了~~飲品種類都擺脫了傳統的汽水,引入一點外國貨,有種耳目一新的感覺先來個沙律墊一墊個胃先~~~柚子蝦沙律、海蜇沙律落既材料十足,絕不欺場柚子蝦沙律中的櫻花蝦乾帶了一點點點綴,食落有種脆脆的口感而海蜇就非常爽口,又加上香香的芝麻突出左整個味道甜蝦、虎蝦、珍寶蝦、長腳蟹蟹腳真的有種蝦、蝦、蝦的笑聲播出黎,誰叫本人係蝦的愛好者甜蝦當時新鮮鮮甜,細細隻點上芥末豉油,個甜味出曬珍寶蝦就是食它的爽脆、食它大大隻的肉感,非常滿足而餐廳亦提供埋泰國的酸甜汁點上那虎蝦,固然三種口感,樣樣分明地呈現出來長腳蟹蟹腳雖然唔粗身,但都一可嘗試到長腳蟹的鮮甜味道天婦羅的粉夠薄,直接食到裡面既材料茄子、蕃薯沒有吸到一身酒益味,還是食得挺放心....又再ENCORE的蝦系列燒牛舌雖然看似燒得很乾身,但仍保持住肉汁,好柔軟蒜片牛肉粒呢個方式,我都係第一次試。非常不錯,因為蒜片焦脆,無左本身重味、生生的感覺,反而像薯片一樣脆卜卜沖繩

有個長腳蟹剪刀,就說明了食家要動動手才有得食了~~
柚子蝦沙律、海蜇沙律

先來個沙律墊一墊個胃先~~~
柚子蝦沙律、海蜇沙律落既材料十足,絕不欺場
柚子蝦沙律中的櫻花蝦乾帶了一點點點綴,食落有種脆脆的口感
而海蜇就非常爽口,又加上香香的芝麻突出左整個味道

甜蝦、虎蝦、珍寶蝦、長腳蟹蟹腳
真的有種蝦、蝦、蝦的笑聲播出黎,誰叫本人係蝦的愛好者
甜蝦當時新鮮鮮甜,細細隻點上芥末豉油,個甜味出曬
珍寶蝦就是食它的爽脆、食它大大隻的肉感,非常滿足
長腳蟹蟹腳雖然唔粗身,但都一可嘗試到長腳蟹的鮮甜味道
天婦羅

天婦羅的粉夠薄,直接食到裡面既材料
茄子、蕃薯沒有吸到一身酒益味,還是食得挺放心....

又再ENCORE的蝦系列

燒牛舌
雖然看似燒得很乾身,但仍保持住肉汁,好柔軟
蒜片牛肉粒

蒜片牛肉粒呢個方式,我都係第一次試。

沖繩黑糖燒牛肉仔
甜甜的黑糖煮到個牛肉仔淋一淋,吸曬全部的味道
香辣魔鬼珍寶蝦

個香辣魔鬼珍寶蝦真係一流,蝦大大隻就不在話下,香辣汁醬完全滲曬入去
同埋個香辣汁撈埋個韓式粉絲一齊食超正
豉椒炒花甲
有肉的花甲食得啖啖味
鹽燒海蝦
略燒得不太焦,偏向真的鹽烤,所以味道會比較單一....
魔鬼朱古力、焦糖燉蛋、馬卡龍

魔鬼朱古力
朱古力愛好者必叫,層層朱古力的口感,細細杯一點都不膩
焦糖燉蛋極力推介,做得不錯,焦脆的表層,底下卻是柔嫩的燉蛋
馬卡龍也與平時街外買的一樣,也不用專登在外食了

LAST就是自己揀的甜品系列,我就揀左哈根大師的,剛好推新口味,就食上那個充滿莓香的雪糕了
2017-04-14
柚子蝦沙律、海蜇沙律