2019-04-16
上次同朋友仔打邊爐食到好好食嘅魚卜,跟住佢話小甜甜嘅魚春魚卜煲仲好食呀!我一向最鍾意食魚春架喇,咁啱今晚屋企冇飯食,一於同另一半去證實呢個傳說嘅真偽啦!油麻地站行3分鐘就到歐美廣場,滿江紅小甜甜喺UG。我地7pm前去到,入面已經有不小客人。雖然我們只得兩人,但卻霸佔了一張4人枱,很寬敞呢~薑蔥魚春拼魚卜一上枱已經香到不得了!薑蔥味好濃,魚春同魚卜都炆得好入味,用黎送飯一流。順帶一提,呢度嘅飯好大碗(食得太興奮唔記得影相)。另外,魚卜完全零腥味,因為廚師將魚卜切到勁細粒,完全被薑蔥汁攻陷。魚春就唔洗多講了,薑蔥炆魚春一向都係冇得輸。麻辣田雞煲因為我食辣唔太叻,所以嗌左小小辣。田雞都幾大隻,煮得好滑,麻香同辣香滲透肉嘅深層,連骨都”損”埋。除了田雞,煲內仲有青瓜,食食下濃味野可以清一清味蕾。小小辣啱啱好啱我餵口,一開始唔會太辣,之後愈煲愈辣,辣得好過癮!蒜茸炒萵荀絲蒜茸炒萵荀絲比我想像中濃味同大碟,我十分喜歡,因為清淡有益得黎又唔會冇味。整個小山丘的萵荀絲眨下眼就俾我地清唒。西瓜鮮奶西瓜鮮奶超級鮮甜,飲得出西瓜同牛奶都係好新鮮的!又解渴又解辣,正!高力豆沙高力豆沙十分有驚喜!蛋香十足,蛋白
薑蔥魚春拼魚卜
麻辣田雞煲
蒜茸炒萵荀絲
西瓜鮮奶
高力豆沙
高力豆沙十分有驚喜!蛋香十足,蛋白彈牙,甜度拿捏得啱啱好,最緊要係夠熱!
小甜甜除左食物有水準外,員工態度都十分友好。食完呢餐之後,我已經將佢列入左頭10大最喜愛餐廳之一,以後會經常光顧。