2021-10-20
北角和富道都有好多好野食,其中一間食德國菜既夏娃,口碑唔錯,友人又話想飲杯啤酒,呢間啱哂今晚一於試吓,餐廳唔大,枱櫈以木為主,二人位略嫌有少少逼,不過唔緊要,試吓D野好唔好食先。▪️Bitburger Premium Beer 🍺 500ML $68好好飲既麥啤,香濃麥味易入口,送熱氣一流▪️香脆薯條配黑松露蛋黃醬 🍟$48我最喜愛粗薯條,配埋餐廳自家制家既醬好好味,食下傾下好快食晒,我地唔夠食又再叫多碟😂😂▪️招牌德國脆皮鹹豬手配酸椰菜薯角 🐷$208豬手未切時唔記得影左相先,餐廳好貼心會切埋,豬手皮好脆,而且肥瘦適中,而且調味幾好,冇加任何醬汁都夠味,每啖肉都夾住少少肥,正,配埋酸椰菜解下油膩,重有個脆薯角都炸得好味既▪️香煎鵝肝大蝦海鮮汁意大利飯 🧆$188鵝肝和意大利飯都係我至愛,首先飯汁夠濃,好香蝦味海鮮汁➕埋芝士包住每粒飯,好食,另外大蝦爽口,鹅肝煎到外脆內軟,如果大塊D或者多一舊更好😂😂
好好飲既麥啤,香濃麥味易入口,送熱氣一流
▪️香脆薯條配黑松露蛋黃醬 🍟$48
▪️招牌德國脆皮鹹豬手配酸椰菜薯角 🐷$208