2013-04-07 3635 瀏覽
復活節假期第一天,約了好友一家三口一行五人去食自助餐慶祝生日及復活節,左搵右搵不是太貴就是時間限定,最後決定朋友家隔離的德國廳餐,其實次次經過都想試,今次終於可以試到了!早早打電話去訂,如果大家打去訂一定留電話待覆,因為我自己都係打N次都係留言,但好快會覆返的!訂位時職員問有easter期間有cooking class可以報名,而且是free的,所以我都幫小朋友報了名!當日被安排座在馬蹄式卡座,傾計是十分好,但出入就很不便了!全店當天佈置得十分有氣氛,每個小朋友送上一對兔仔耳頭Cool,處處見到人形兔縱影,很可愛!食物方面甜品,主食,兒童食物分開幾個區域,而室外還有BBQ區,pop corn同格仔餅,十分好的安排,免得所有食客集中在一區域!聽聞這餐廳最出名的是豬手,所以平日不吃豬手的我亦都要嚐嚐,德國豬手切好了一件件,連著極脆口的豬皮,但肉質一點不o鞋口,很嫩,一改我對豬手是油淋淋的印象我還encore再食添!德國腸亦都不錯,但每款一條都足夠矣!而在場亦有即煮意粉,每檯有兩張同number卡,當自己選定食材後,放一張卡比廚師,煮好自然有職員送到檯,很貼心的服務,唔使企o係到等!而我亦選

當日被安排座在馬蹄式卡座,傾計是十分好,但出入就很不便了

不o鞋口,很嫩,一改我對豬手是油淋淋的印象
我還encore再食添!
德國腸亦都不錯,但每款一條都足夠矣!
而在場亦有即煮意粉,每檯有兩張同number卡,當自己選定食材後,放一張卡比廚師,煮好自然有職員送到檯,很貼心的服務,唔使企o係到等!而我亦選了白汁的意粉配上蝦,菇磨,味道十分不錯,很creamy,很有carbonara味道。
至於甜品方便就略為失色,賣相是精美,但味道的確麻麻,只是甜味罷了!
所以大家最後主攻杯裝的Dreyer's雪糕!
在兒童食品區里見到糖果或是較細件的食物用著牙簽flag銡著,很是吸引,但最為吸引我的是一大盤自家制的復活蛋,每個復活蛋的圖案不同,很特別及很有心思,自己搵了一隻iegg留念呢
(離開餐廳時見到職員為下一批復活蛋畫畫而努力,很讚!!

每一位食客包一杯飲品或啤酒,同行的朋友說啤酒不錯,只是太細杯囉!

這個brunch時間真的很長,由上午十一時至下午四時,所以可以玩好耐!食好耐!任傾計!
節日期間$230一位,實在抵食!而且member還有85折添!
2013-03-29
$220 (其他)
慶祝紀念
生日