(非會員)
2009-12-01 23 瀏覽
之前睇依到見好多人讚依間海鮮好食,於是一行五人,尋晚去試下.一去到見到店舖好細, d坐位非常唔好坐,而且好擠迫. 叫左以下食物(忘記影相):1 翡翠螺 ($68-) 6隻, 本人非常鐘意食翡翠螺,但食完同酒店buffet食既分別不大, 唔覺得依到特別好食, 而且仲好貴添!!!2 龍蝦沙律 & 龍蝦上湯伊麵 ($480-), 先講沙律, 生果尚算新鮮,但龍蝦就好非唔掂,似食塑膠. 到個伊麵, 因為同一隻龍蝦既關係,所以都估到唔會出色,結果d龍蝦肉食到火水味,個上湯入唔到伊麵到,個麵非常淡,而且好細份,唔夠5個人食.3 麵包蟹 ($240-), 依隻蟹勁唔掂,勁大雪味,d肉又霉,蟹膏又少又唔靚,簡直把鬼.4 椒鹽瀨尿蝦 ($88-一隻,叫左兩隻), 瀨尿蝦尚算大隻,佢已經剪開左4段, 但一拎上手已經滿手是油, 肉質尚可接受,唔霉有膏.食完依5個餸,已經唔敢再叫其他野食了,侍應見我地坐係到吹水,就走埋來要我地讓檯比下一批客人, 埋單唔洗一千蚊,但就唔會再有下一次.