2017-07-09
相信好多人都喺日本食過 CREMIA 軟雪糕!但因趴B年紀尚輕XD 就只有18個月,所以一直無試過🙈難得有個星期六比較空閒,趴B決定去太古的康怡廣場到會一會佢先!o(≧v≦)o因為每天只有400杯出售的關係!趴B下午2點半就打去問重有無得買!竟!然!有! 去到太古站A2出口,一上康怡廣場就見到秋櫻屋!好彩當時無乜人排隊,馬上衝去買。佢會按照人龍的長度,不停整,所以一過到去就有得拎! 一杯盛惠 $ 48 元!慳返機票錢都算抵?!(誤)因為雪糕好快溶的關係!馬上食了!一口咬落去!非常重牛奶味!!!好軟滑,無平常食開軟雪糕的實感,完全係半凝顧奶昔的感覺!而個脆筒就係白之戀人的味道!曲奇的口感!好鬆脆,本來趴B係完全唔中意食雪糕脆筒,因為一定會因太硬,而整損上鄂⋯⋯😭😭但今次完全在五分鐘內食哂,重要係無整損上鄂!🤣🤣趴B一買完,就在秋櫻屋對面開始食,人龍就一直地增長,完全無停止⋯⋯趴B評分時間 :餐廳環境:雖然係外賣,但餐廳環境係開放式,同埋幾舒服,不過無坐落去,又比唔到好中肯的評語,所以今次這項不予評分。(滿分為🍼🍼🍼🍼🍼)員工態度:🍼🍼因為只有一句起,兩句止的對話,所以都無乜特別。(滿分為
竟!然!有!
去到太古站A2出口,一上康怡廣場就見到秋櫻屋!
好彩當時無乜人排隊,馬上衝去買。
佢會按照人龍的長度,不停整,所以一過到去就有得拎!
一杯盛惠 $ 48 元!慳返機票錢都算抵?!(誤)
因為雪糕好快溶的關係!馬上食了!
但今次完全在五分鐘內食哂,重要係無整損上鄂!🤣🤣
趴B評分時間 :
餐廳環境:
員工態度:🍼🍼
因為只有一句起,兩句止的對話,所以都無乜特別。
食物品質:🍼🍼🍼🍼
趴B對牛奶情有獨鍾,所以非常喜愛!重有連脆筒都咁好味,真係好難比低分!
價錢評分:🍼🍼
其實幾貴,重要排隊⋯⋯趴B覺得性價比不太高
趴B總評分:🍼🍼🍼
翻撻度::🍼