2008-05-24
我唔係要寫佢地d野食既質素, 而係要寫佢地d態度friday night我7:15pm 去囉飛, 我個number係523, 佢話e+叫到499, 等20張我每隔3個字去問一問, 過左一個鍾即 8:15pm先叫到512, 我已經不耐煩, 問個reception究竟上面食到邊個stage, 我問佢多唔多人係食緊dessert / or就賣單, 個reception話唔知問佢around要等左幾耐又話唔知我行開15 mins, 想其他餐廳, 但係周圍都排晒隊, 唯有行番轉頭去風月堂, 8: 30pm番到去, 個number竟然15mins內由512 飛左去55x????要再排過wor, 真係火都黎埋, 足足等左個幾鍾個manager理論, 就凈係識得講話係公司規矩公司規矩唔係叫D staff求其敷衍d客呀???有冇理由連答下個客有冇人食緊dessert/ 就賣單都答唔到呀??好似唔休做甘ga wor人地d等位, 過左number會幫你攝番入去我去spagexxx house食, 冷氣底下等位, 佢地都識得囉d drink出來comfort d 客更何況熱到死, 個manager夠
我唔係要寫佢地d野食既質素, 而係要寫佢地d態度
問佢around要等左幾耐又話唔知
要再排過wor, 真係火都黎埋, 足足等左個幾鍾
個manager理論, 就凈係識得講話係公司規矩
公司規矩唔係叫D staff求其敷衍d客呀???
好似唔休做甘ga wor
人地d等位, 過左number會幫你攝番入去
更何況熱到死, 個manager夠膽死話" 你最好條街等唔好行開"----> meh態度??
佢地d staff唔係provide service, 只係跟規矩做野, 話之你食唔食, 最緊要係follow the rules, 真好野
我明白食飯係要等位, 但係佢地甘樣對d客真係唔得, d 野食幾好食都冇mood la, 何況唔覺特別好味
以後唔食呢間野, 唔係我野黎鬧, 事實係茶餐廳d service都好過佢地
要食風月堂既朋友, 祝你好運