2006-05-02
今日同朋友shopping完就約左老公食飯.行行下就想去食魚一丁.去到等了2張台就有位,我地坐左出面,雖然出面係要坐d金屬椅,同日本野有點兒格格不入,不過勝在有view同埋會靜好多,空氣都清新好多~我地今次叫左:3點刺身(好似係4月的"事啤so") 有2隻鱈場蟹腳,帶子同埋甜蝦幾隻我覺得個蟹唔錯,有海水味,當然唔可以話同北海道比較,不過都食得出鮮甜味,在香港食到的都算幾好~吞拿魚蓉魚生飯有點怪怪的,不會令人覺得難吃,但也不會推介比人三文魚三文魚子魚生飯本來我係叫海膽飯,但果個waiter哥仔話好唔抵架,得好少海膽架,好離譜架...下柵千字,你係我會唔會照叫?我見佢咁勇敢叫我唔好叫,我就叫左三文魚三文魚子魚生飯喇~都叫唔錯,三文魚都幾肥美,幾大塊.本來諗住叫d小食,最後都係冇叫,不過好彩冇叫,因為單單以上3樣野已經飽飽lu~
我地今次叫左:
3點刺身(好似係4月的"事啤so")
有2隻鱈場蟹腳,帶子同埋甜蝦幾隻
吞拿魚蓉魚生飯
有點怪怪的,不會令人覺得難吃,但也不會推介比人
三文魚三文魚子魚生飯