2017-09-03
今日同男朋友嚟到旺角大滿喜食放題 我同男朋友把嘴都幾刁 人生食過咁多間日式放題店 呢間可以話係滿意之選我哋兩個一路享用食物 傾談嘅內容都係圍繞餐廳同嘢食 總括我哋係有讚無彈 食完 經過門口嘅櫥窗 發現原來餐廳拎咗 2015同2016 嘅旺角區開飯得獎熱店獎項 呢個獎項實至名歸刺身非常新鮮 雖然係放題 但係擺盤仍然有放心思貼心為客人著想 手捲細細件 唔怕食完之後填飽咗個肚食唔落其他嘢生物即叫即炸 上枱時仲會出白煙 熱辣辣卜卜脆蟹粥非常鮮甜 非常足料 仲有名貴嘅乾瑤柱平時食燒物 最怕就係乾爭爭 燒到完全失去本身食材嘅囗感 相反燒物非常值得稱讚 食物依然保留本身的口感和質地 咬落去依然係有肉汁和水分蒜蓉開邊蝦 蝦身鋪滿新鮮嘅蒜蓉 肉質爽口彈牙非常惹味雞翼出奇地有驚喜 隻隻肥美飽滿 外皮煙靭 彈牙 帶有少少甜味鍋物 食材新鮮 熱辣辣最後來個甜品 作為一個完美嘅結束得獎熱店果然名不虛傳 能夠在芸芸餐廳之中得獎 一定有佢優勝之處 我今天親身感受到
刺身非常新鮮 雖然係放題 但係擺盤仍然有放心思
生物即叫即炸 上枱時仲會出白煙 熱辣辣卜卜脆