2021-02-08 427 瀏覽
上網見到人推薦佢個芋泥牛奶冰,睇相好鬼吸引,同朋友行過無乜人等位就入去試試。上台果陣連埋一小杯煉奶,心諗配料都咁甜,仲係牛奶冰,點解仲要加糖。一敲開就知原因了。佢入面係傳統白冰,完全無味,極粗粒,連喙開都好難果種(說好的牛奶冰呢?)。唔止冰無味,上面果層超級薄同稀既芋泥,旁邊既珍珠同埋紅豆都一樣唔甜。(人生第一次食到咁唔甜既紅豆蓉)食左五分鐘已經覺得佢D煉奶俾得少。喙到底先發現所謂牛奶冰,原來係因為底層有加牛奶。食到最後,仲有D冰山敲唔開又唔識溶。價錢唔貴,但整體黎講,真係完全唔好食。如果只係為左樣靚,要黎打卡用,呢個價抵俾。但真係想食好味既冰,係完全唔使列入考慮。