2024-07-20 463 瀏覽
今日同朋友去咗香港大學附近辦點事情,跟住就喺附近諗住食個輕鬆嘅假日brunch, 喺南里轉角位就見到呢一間餐廳,見到佢嘅餐牌都覺得幾啱我哋, 就決定入去試吓,我哋星期六嘅下午去到人數都比較多,好彩我哋都可以入到,餐廳嘅裝修非常舒適,空間感亦都比較大,非常適合朋友或者家庭聚會,坐落去亦都唔會太迫,同隔籬枱都有一定嘅距離,非常舒適!✌🏻✌🏻✌🏻Hanger Steak : 封門牛柳其實係位於橫膈膜既肌肉,佢本身嘅肉質鬆軟,而且絕對不易變韌,餐廳喺處理去咗生熟程度處理得非常好,絕對唔會有太熟嘅情況出現,影響咗佢嘅口感,再加上佢本身嘅調味都做得唔錯,我同朋友都非常鍾意,封門牛柳牛肉味極為濃,餐廳搭配左一個比較輕便型椰菜沙律,成個配搭上都做得唔錯,鍾意食牛肉嘅朋友真係唔可以錯過!我同朋友非常滿意!Catch of the day: 餐廳係用咗新鮮嘅鱸魚,老闆亦都非常推介我哋食呢一個,我哋就決定試吓,因為本身都鍾意食魚,鱸魚嘅味道非常鮮味,而且佢嘅口感柔軟,食落去之後嘅味道亦都鮮甜溫和,絕對唔會好腥,餐廳亦都搭配咗一個薯蓉,放喺鱸魚嘅下邊,成個配搭上都做得好好,薯蓉亦都非常creamy!Drago

Dragon berry smoothie:呢一個係一個非常健康嘅smoothie, 口感亦都非常多元化,主要嘅味道係火龍果香蕉同埋藍莓,我都幾鍾意,整體嘅配搭都做得好好,值得一試!