2023-02-18
今日做完Facial約咗朋友食宵夜,太耐冇食宵夜嘅關係,似乎進入左報復式嗌嘢食嘅狀態。我哋落咗單大約10分鐘,就已經有得食。見到呢幅食物大合照,自己都有啲嚇親。原本覺得自己嗌嘅時候唔係好多嘢,點知嚟到樣樣都咁大份。我哋叫咗好多唔同款嘅串燒,其中個雞腎都幾乾身。多春魚都係好乾身,仲燒到脆卜卜添。原隻燒魷魚都燒到啱啱好唔會變咗魷魚乾,不過就唔係好入味。我哋仲叫咗生蠔同埋扇貝,佢啲生蠔扇貝都幾大粒,唔會話縮晒水咁都唔錯嘅。另外仲叫咗一隻燒大虎蝦嚟試吓,啲蝦肉都幾大牙,啖啖肉都唔錯。平時食錫紙金針菇就食得多,但係今次見到有錫紙萵筍,仲要見到寫住必食推介,所以就叫咗嚟試下。不過似乎就唔係好入味,亦都偏硬,萵筍嘅根都未批乾淨,感覺麻麻地。然後有個燒花甲,不過佢個感覺就比較乾身,而且啲辣粉都係喺個殼上面,所以反而花甲肉就唔係好有味。而佢個鴨血粉絲就真係有啲驚喜,因為估唔到佢咁大兜。粉絲索晒啲汁都幾唔錯。值得一提嘅係呢度個職員都幾Nice,上菜嘅速度超級快,對於餓着肚嚟食宵夜嘅人嚟講,絕對係一個唔錯嘅選擇。
我哋叫咗好多唔同款嘅串燒,其中個雞腎都幾乾身。
多春魚都係好乾身,仲燒到脆卜卜添。
原隻燒魷魚都燒到啱啱好唔會變咗魷魚乾,不過就唔係好入味。
而佢個鴨血粉絲就真係有啲驚喜,因為估唔到佢咁大兜。