2021-04-30 48 瀏覽
本來以為, 食印度菜更係要去尖沙咀重慶。 朋友介紹佐敦這間小印度很不錯, 今日路經, 當然要一試。佐敦本身係好多野食, 不過咖哩都係第一次係度食。而家晚飯要早食, 唔洗撞到咁多人, 所以入到舖頭, 感到好乾淨清靜。 店員好有禮貌, 不過講英文溝通會好d。 因店員都只懂基本廣東話。 不過唔緊要, menu都好清楚。 因為開始天氣熱, 都唔會叫太多。 就只係點左洋蔥餅, 印度椰菜薯仔咖哩,和新鮮椰青。一坐底已有餐前小食。 真係第一次食到。 有d似墨西哥脆片,再配薄荷醬食。 好得意, 幾好食。洋蔥餅好香酥油味, 仲加左芫茜。 雖然我唔係好食芫茜, 但佢既做法味道又剛剛好, 芫茜味唔會太搶。椰菜薯仔咖哩好入味, 小辣偏甜。 最好係椰菜唔會煮得好爛, 同薯仔都好好食。配埋鮮椰青感覺好清新。 今餐真係食得好開心, 很值得一試。
佐敦本身係好多野食, 不過咖哩都係第一次係度食。

配埋鮮椰青感覺好清新。 今餐真係食得好開心, 很值得一試。

2021-04-30