2014-10-28 3459 瀏覽
"The Lane"喺觀塘開左好幾年.但我同同事們一次都未去過.因為佢ge 裝潢好高級.而且門外貼住個牌"Happy Hour" $xxx 包一條白酒/ 紅酒 & 雪茄....等等.所以永遠都只會"經過"....後期發現原來公司有1, 2個同事耐唔耐就黎光顧,相信lunch 又未至於去到癲價 (否則就不會耐唔耐黎一次啦)所以同相約同事們黎"豪一豪'.發現lunch set 平均由$120-$200不等.估唔到裝潢拱高級...但lunch set的價錢我地的打工仔都可以"應付"到呢.豪一次,. 叫左個牛黎食$178 + 1.一試難忘呢真係.因為真係由頭到尾到咁好食!!先係個麵包, 係熱辣辣的, 感覺好新鮮 ^^再來一個南瓜忌廉湯. 滿口南瓜蓉. 真係覺得"真材實料"呢!!再來個主菜 - medium rare的牛扒... 個人真係覺得剛剛好 - 不生不熟 (廢話!!) 就算唔點醬汁, 只係食"原味"亦夠哂味道!! 簡直係超級滿足!!We will be back!!
因為佢ge 裝潢好高級.
所以永遠都只會"經過"....

後期發現原來公司有1, 2個同事耐唔耐就黎光顧,

所以同相約同事們黎"豪一豪'.

發現lunch set 平均由$120-$200不等.
估唔到裝潢拱高級...
但lunch set的價錢我地的打工仔都可以"應付"到呢.

豪一次,. 叫左個牛黎食$178 + 1.
一試難忘呢真係.

因為真係由頭到尾到咁好食!!

先係個麵包, 係熱辣辣的, 感覺好新鮮 ^^

食"原味"亦夠哂味道!! 簡直係超級滿足!!

We will be back!!

2014-08-07