2017-09-11 681 瀏覽
很少走入Whampoa,自港鐵通了車就決定揾日尋找美食,市內有個特色"九號水產",最近還陸續進駐了新店,我喜歡食生蠔,而老公喜歡食西餐,最近見推介內裡有間食店好似既滿足晒我哋咁,就咁決定捉佢陪我一試。食店係由某位"馬"姓藝人開設,座位唔多,有劃分蠔吧區及可坐得舒適些嘅用餐區,當晚人唔多,店員十分有禮給自由選擇,坐低後點了set dinner都有生蠔,因做緊優惠如點叫酒精飲品可以優惠價錢選叫多三隻蠔,咁就啱晒,老公喜歡飲兩柸而我又點會夠,我就可以由淡至濃都可品嘗鮮蠔了。當然set dinner亦有水準,主食我哋選擇有帶子及比目魚,還另叫了青口及焗蠔等,每款都非常鮮味,店員服務有禮對客用心,其中店內負責酒吧uncle不時過來serve很nice,是晚與老公很滿足嘅一餐晚餐。

2017-09-09